Piškotki

Piškotki – Obvestilo

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vašo napravo, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Skupina 1: Ti so ključni in brez njih spletna aplikacija ne bo delovala, kot bi morala. Ti piškotki se nastavijo, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršnokoli interakcijo s spletno aplikacijo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave. Za te piškotke nam ni potrebno dobiti vaše privolitve.

Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na spletni aplikaciji, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne aplikacije se strinjate z namestitvijo teh piškotkov na vašo napravo.

Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook. Če se z uporabo teh piškotkov ne strinjate, teh piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zelo uporabne funkcionalnosti spletne aplikacije zato ne bodo na voljo.

Natančen seznam piškotkov
Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vašo napravo, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Spodnji spisek prikazuje piškotke ki jih uporabljamo.

Ime piškotka Namen Čas piškotka Podjetje
_utma Statistika ogledov spletne
strani
2 leti Google Analytics
_utmb Statistika ogledov spletne
strani
30 minut Google Analytics
_utmc Statistika ogledov spletne
strani
Ob zaprtju
brskalnika ali 30 minut
Google Analytics
_utmz Statistika ogledov spletne
strani
6 mesecev Google Analytics
test_cookie Statistika ogledov oglasov 15 minut Double Click
PHPSESSID Prijava in identifikacija
uporabnika
trajanje seje WordPress.org
fbm_ Povezava s Facebookom 1 leto Facebook.com
wordpress_ Prijava in identifikacija
uporabnika
trajanje seje Ključavničarstvo Kunc
wordpress_logged_in_ Prijava in identifikacija
uporabnika
trajanje seje Ključavničarstvo Kunc
wordpress_test_ Prijava in identifikacija
uporabnika
trajanje seje Ključavničarstvo Kunc
wordpress_test_cookie Testni piškot trajanje seje Ključavničarstvo Kunc

Google Analytics za svoje delovanje uporablja več piškotkov. __utma je trajen piškotek in je namenjen merjenju statističnih podatkov obiska spletne strani. Namenjen je sledenju tega, kolikokrat je uporabnik obiskal spletno stran, kdaj jo je obiskal prvič in kdaj zadnjič. Piškotka__utmb in __utmc skupaj omogočata izračun, kako dolgo traja posamezen obisk uporabnika. Piškotek __utmb zabeleži trenutek, kdaj je obiskovalec obiskal spletno stran, piškotek __utmc pa zabeleži, kdaj obiskovalec zapusti spletno stran. Piškotek __utmb poteče, ko obiskovalec zapusti spletno stran, piškotek __utmc pa poteče 30 minut po tem, ko uporabnik zapusti spletno stran. Piškotek __utmz vsebuje informacijo o tem, s katere spletne strani je prišel uporabnik, kateri iskalnik je uporabil, katero povezavo je kliknil, katero ključno besedo je uporabil in kje na svetu se je nahajal, ko je dostopal do spletne strani. Piškotek poteče po 6 mesecih. Več o tem najdete na tej povezavi.

Tretje stranke, ki prikazujejo oglase ali oglaševalske mreže uporabljajo tehnologijo, ki oglase ali povezave, ki se prikazujejo na http://kljucavnicarstvo-kunc.si/ , se pošiljajo neposredno vam oziroma vašemu brskalniku. V tem trenutku dobijo samodejno tudi informacijo o vašem IP naslovu. Oglaševalske mreže lahko uporabljajo tudi druge tehnologije (piškotke, JavaScript, Web Beacons), s katerimi merijo učinkovitost oglaševalskih kampanj in/ali z njimi personalizirajo oglase, ki jih vidite.

Kljucavnicarstvo-kunc.si nima nadzora ali dostopa do teh piškotkov, ki jih uporabljajo tretje stranke za oglaševanje.

3dr party:

Pisava – googlefonts (Piškotki, ki so uporabljeni za nastavitev pisave spletne aplikacije.)

Socialni mediji

Večina spletnih strani ima možnost enostavnega deljenja vsebin na uporabniku ljubih omrežjih. Vsi socialni mediji za to dejanje uporabljajo piškotke. Vsak od njih bo v brskalnik dodal svoj piškotek, če boste želeli deliti vsebino.  Facebook piškotek z imenom datr.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oz. bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.

Upravitelj strani

Ključavničarstvo Kunc d.o.o.

Sinja Gorica 26

1360 Vrhnika